Information

Sannes vandreture

INFORMATION

Lidt historie

Pilgrimsruterne til Santiago bliver også kaldet Jakobsvejen. Santiago betyder Sant Jakob, som var en af Jesus’ 12 disciple. Sant Jakob ligger begravet i katedralen i Santiago de Compostela ifølge legenden.

Jakobsvejen følger ikke én bestemt rute, men nogle regnes for mere betydningsfulde end andre og tiltrækker derfor et langt større antal pilgrimme. Camino Francés er den mest kendte af Jakobsvejene - men den mindre omtalte Camino Portugués er tæt knyttet til apostlen Jakobs liv og død. Legenden siger, at det var her Jakob begyndte at sprede det kristne budskab på den Iberiske halvø, og det var her fra byen Padrón i Galicien, at hans jordiske rester blev bragt til Santiago.

På Camino Portugués er der længere mellem vandrerne, den er utrolig naturskøn og stemningsfuld. De historiske monumenter, vi passerer, vidner om århundreders pilgrimstradition.


I middelalderen var rejsen til Skt. Jakobs grav meget populær og en religiøs handling, i dag går folk af mange forskellige årsager.


Muslingeskallen, som blev samlet op undervejs langs strandene, blev et bevis på, at man havde gået pilgrimsvejen og i dag hægter man muslingeskallen på sin rygsæk, som et bevis på man er pilgrim. Ruten langs den spanske nordkyst kaldes i dag Nordruten (Camino del Norte).

Info om turen

Når du har tilmeldt dig og betalt din rejse vil du modtage en fuldstændig beskrivelse af turen dag for dag, en pakkeliste og anden nyttig viden.

Træning

Selvom vi har bagageservice er det en god idé at prøve alt sit udstyr af. Det er vigtigt, at fodtøjet og strømper/sokker er gået til, så du undgår vabler af den grund. Ikke noget med fodbade og pedicure før turen. Hård hud lønner sig. Men husk at klippe dine tånegle. Træn også i det tøj du skal gå i, så du ved, at det ikke generer nogen steder.

Træn med den rygsæk du vil bruge til din vandring.

Træning med at gå op og nedad samt på ujævnt terræn er det vigtigste, da det er den største udfordring. Specielt nedad er hårdt for skinnebenene.

Har du tid, så gå hver dag. Start blidt op og gør din tur længere og længere og/eller gå 1-2 timer, da du først der mærker dine fødder og resten af kroppen.  Jo hurtigere du kommer i gang med din gåtræning jo bedre, og så er det jo godt for dit helbred uanset hvad og du får frisk luft samtidig. Husk når du går mange km at holde pause mindst hver anden time. Luft evt. dine sokker, så fugten kommer væk.


Hvis du har mod på at vandre med din rygsæk og ikke bruge rygsækservicen, så er det vigtigt, at du træner med ca. 8 kg i rygsækken, da det cirka vil svare til alt dit udstyr.

Kontanter - hvor meget skal jeg regne med?

De fleste restauranter og barer tager imod kreditkort. Men det er altid en god idé med kontanter.

Et måltid mad med drikkevarer koster typisk € 10, hvis man tager en pilgrimsmenu. Jeg regner selv med ca. € 35 pr. dag til mad og drikke.


Min rejse er, hvor vejen fører mig

© Ophavsret: Sanne-vandreture


Sannes Vandreture +34 63 83 42 42 5  +45 24 26 36 10 info@sanne-vandreture.com